Miért érdemes elmennem az idei Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállításra?

Például azért, mert a szegmensen belül olyan meghatározó eseménnyé vált a MOBIL, amin kötelező megjelennie a járműiparban és a logisztikában dolgozóknak és tanulóknak. A rendezvényen várhatóan legalább 70 kiállító lesz jelen, akik gyakorlatilag teljesen elfoglalják a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok minden szabad pontját.

De nem csak a kiállítókkal találkozhatsz itt, hanem szakmai konferenciákon is részt vehetsz. Továbbá lesz panelbeszélgetés és általános iskolásoknak, középiskolásoknak szóló pályaorientációs programok is várnak. Szóval tanárként, szülőként is ott a helyed a MOBIL-on. No, meg diákként is, ugyanis a kiállításon 5 egyetem és 3 szakgimnázium is bemutatkozik. Természetesen olyan szakmákat, karokat, szakokat ismertetve, amik nagyban kapcsolódnak a járműiparhoz, a műszaki tudományokhoz és a logisztikához. És akkor az egyéb programokat még nem is említettük: a május 24-én és 25-én megrendezett kétnapos kiállításon ugyanis lehet elektromos autókat vezetni, nemzetközi és hazai vállalatokkal találkozni és kipróbálhatsz szimulátorokat is, hogy csak, hogy néhány programot említsünk.

DE, MIÉRT ZALAEGERSZEG?

Ahogy a város polgármestere írja a köszöntőjében: A városban elkezdődött egy 42 milliárd forintos beruházással megvalósuló járműipari tesztpálya kialakítása, amely európai szinten is egyedülállónak számít. Egyedülalló például azét, mert itt lehetőség van elvégezni az önvezető gépjárművekhez kapcsolódó teszteléseket is. A rendszer működtetéséhez szükséges informatikai hálózatot pedig a forradalmian új 5G biztosítja – mivel Zalaegeszeg lesz az 5G első magyarországi mintavárosa, de ez csupán az egyik ok. A másik ok, hogy Zalaegerszeg hamarosan valósagosan is logisztikai központtá válik. Egyebek mellett földrajzi elhelyezkedése miatt, hiszen közel van a koperi nemzetközi kikötő, néhány kilométerre található a sármelléki nemzetközi repülőtér, amit a következő években 6,6 milliárd forintból fejlesztenek majd, illetve létrejön egy logisztikai központ és konténerterminál is. Zalaegerszeg, az M7-es autópálya, és a repülőtér közötti út pedig a következő években még gyorsabban megtehető lesz majd. Elindult ugyanis a kétszer két sávos, M76-os gyorsforgalmi okosút építése is. Szintén szerepel a fejlesztési tervekben egy Körmend érintésével, Ausztria felé vezető gyorsforgalmi út fejlesztése is.
Tehát nem túlzás azt állítani, hogy Zalaegerszeg a járműipar és a logisztika fontos helyszínévé vált. Ezért nem véletlen az sem, hogy 2018. május 24-25. napokon újra megszervezzük a múlt évben is nagy sikernek örvendő szakmai találkozónkat – a MOBIL Járműipari és Logisztikai Szakkiallítás, Konferenciát.

Ahol természetesen Téged is várunk!

További érdekes hírek

Melyek, az autóipari fejlesztések irányvonalai?

Érdekel, hogy melyek az autóipari fejlesztések irányvonalai?
Érdekel, hogy mit hozhat a jövő?
A videóban Cseri József – a BMW Autófókusz ügyvezető igazgatója, A III. MOBIL Zalaegerszeg autóipari szakértője – válaszol!

3. rész.

Tovább...

Mi az a Mesterséges Intelligencia?

Mi az a Mesterséges Intelligencia?
Mit várhatunk tőle?
Válaszol dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese!
6. rész

Tovább...

Az önvezető járművek használata nem választás, hanem csupán idő kérdése.

Megállíthatatlanul jönnek az önvezető autók, melyek tesztelésében hazánk sok országnál előbbre jár.

A tesztelések helyszíne, a zalaegerszegi Zala ZONE Járműipari Tesztpálya.

A tesztpálya mostanáig elkészült moduljai alkalmasak különféle járműdinamikai tesztekre és egyes járműasszisztens rendszer-tesztekre (pl. parkolóasszisztens rendszerek, sávtartó elektronika, vészfék-asszisztens, stb.), melyeknél 2018-ban már 5 próbaüzemi, valós járműtesztre is sor került. Folyamatban van továbbá az 5G hálózat kísérleti alkalmazása a tesztpályán, együttműködve a kommunikációs technológiai ipari cégekkel és az egyetemi partnerekkel, várhatóan 2019 során már ennek a bemutatójára is sor kerülhet.

Tovább...

Melyek, az autóipari fejlesztések irányvonalai?

Érdekel, hogy melyek az autóipari fejlesztések irányvonalai?
Érdekel, hogy mit hozhat a jövő?
A videóban Cseri József – a BMW Autófókusz ügyvezető igazgatója, A III. MOBIL Zalaegerszeg autóipari szakértője – válaszol!

1. rész.

Tovább...

III. MOBIL Zalaegerszeg

Kisfilm – a rendezvény egyik nagyszerű programjáról.
Nálunk járt a Szeretetszalag Mozgalom.
Érdemes megnézni!
www.mobilzalaegerszeg.hu

Tovább...