Milyen volt tavaly a MOBIL és milyen lesz az idén?

Biztosan hallottál róla, hogy 40 milliárd forintból épül Zalaegerszegen egy járműipari tesztpálya. Egyebek mellett ehhez és a város adottságainak köszönhetően létrejött logisztikai központhoz kapcsolódó témák köré szervezzük az idén is a MOBIL-t. De számos beszélgetés témája lesz az 5G adatátvitel is. Ugyanis Zalaegerszeg az a város, ahol tesztelni fogják ezt az új technológiát. Szóval erről és rengeteg, sokakat érintő járműipari és logisztikai témáról lesz szó a 2018-as kiállításon és a konferenciákon is. De nézzük, mi volt tavaly.

Röviden: 70 vállalat vett részt az eseményen. Nagyjából 1800 négyzetméter kiállítói területen lehetett tájékozódni az újdonságokról és építeni az üzleti kapcsolatokat. Két konferenciát is szerveztünk és két kormányzati, önkormányzati stratégiai együttműködés aláírására is sor került. Volt két panelbeszélgetés, két pályaorientációs program és öt egyetem is bemutatkozott.

Kik voltak a kiállítók?

A résztvevő cégek olyan nagy vállalatok voltak, mint a Bosch, a Continental, a DB Cargo, a BPW Hungária, a Flextronics, az Evopro, az Exim Bank, a Huawei, a Knorr-Bremse, a Microsoft, az MKB Bank, az OTP Business, a Suzuki, a Magyar Telekom vagy a Siemens – csak, hogy párat említsünk.

Íme, egy videó a tavalyi eseményről.

De mi várható az idén, a 2018-as, II. MOBIL Járműipari és Logisztikai Szakkiállításon, Konferencián?

Hasonlóan neves kiállítók, mint tavaly. Csak jóval többen érkeznek. Az idén várhatóan 100 cég, szervezet képviselteti magát az eseményen. Ebből adódik, hogy a kiállítói tér is nagyobb lesz. A belső és a külső terület összesen 2 ezer négyzetméter. Szervezünk konferenciákat, panelbeszélgetéseket és pályaorientációs programokat, de az egyetemi bemutatkozók sem maradnak el. Lesz lehetőség továbbá elektromos autók tesztvezetésére, és robot bemutatóval is készülünk.

A konferenciákon szó lesz a járműipari trendekről, az 5G-ről és az ehhez kapcsolódó infokommunikációs lehetőségekről. Ahogy az okos autókról és az okos utakról is. Ugyanakkor logisztikai és közlekedésfejlesztési előadást tartanak a tengeri szállítmányozásról, a vasúti és légi logisztikáról. Valamint a logisztika és az IT kapcsolatáról is értekezünk, ahogy a reverz logisztikáról és a speciális szállítmányozásról is. De ez nem minden.

A pontos részletek itt. Nézd meg, melyik előadás mikor lesz és ki tartja! Gyere el!

Hogy tetszik a kínálat? Várunk Téged is 2018. május 24-25-én Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

Ja, ezt a filmet ne felejtsd el még megnézni!

További érdekes hírek

A MOBIL Zalaegerszeg csapata a Tesztpályán forgatott.

Kattints a videóért!

III. MOBIL Zalaegerszeg: 2019. május 24-25.
Zala ZONE Zalaegerszegi Tesztpálya

Tovább...

Zalegerszeg: az európai mobilitás bázisa

A közelmúltban megalakult Zalai Önvezető Jármű Klaszter – május 24-én –  a II. MOBIL Zalaegeszeg rendezvényén tartotta kihelyezett plenáris megbeszelését.

Az azóta eltelt időben a partnerek közötti együttműködés folymatosan szélesedett, melynek eredményeképpen a Klaszter – a most elfogadott középtávú stratégiájában – egyértelmű célként tűzte ki, hogy a Zalai Önvezető Jármű Klaszter – és ez által Zalaegerszeg – az európai mobilitás bázisává váljon.

A témával kapcsolatban bővebben a III. MOBIL szakmai konferenciáján hallhatsz! 

Tovább...

Melyek, az autóipari fejlesztések irányvonalai?

Érdekel, hogy melyek az autóipari fejlesztések irányvonalai?
Érdekel, hogy mit hozhat a jövő?
A videóban Cseri József – a BMW Autófókusz ügyvezető igazgatója, A III. MOBIL Zalaegerszeg autóipari szakértője – válaszol!

7. rész.

Tovább...

Fent, a magasban és lent a Földön.

Perspektívák változása – III. MOBIL Zalaegerszeg!

Tovább...

Melyek, az autóipari fejlesztések irányvonalai?

Érdekel, hogy melyek az autóipari fejlesztések irányvonalai?
Érdekel, hogy mit hozhat a jövő?
A videóban Cseri József – a BMW Autófókusz ügyvezető igazgatója, A III. MOBIL Zalaegerszeg autóipari szakértője – válaszol!

6. rész.

Tovább...