Ilyen témákkal várunk a MOBIL konferenciáin

Két nap, két témakör. Megvan a 2018-as MOBIL teljes programja. Kíváncsi vagy?

Az első nap, május 24-e a járműiparról és az infokommunikációról szól majd. Mindjárt délelőtt 10 óra 15-től egy K+F panelbeszélgetés kezdődik, amin a V4 országok szakértői lesznek jelen. A téma: az autonóm járműfejlesztés és az elektromobilitás. Aztán negyed 12-től indul a járműipari és infokummunikációs konferencia, amit a zalaegerszegi járműipari tesztpálya ügyvezető igazgatója, dr. Háry András vezet majd le. A fórumon olyan témákat érintünk, mint az aktuális járműipari trendek, az e-mobility, az elektromos járműipari fejlesztések, az autonóm haszongépjármű-fejlesztés. Vagy az 5G, mint intelligens informatikai hálózat, illetve a smart city megoldások. Szó lesz továbbá az önvezető járművekről, a okos utakról, az okos autókról és a jövő járműveinek kommunikációs technológiáiról. Az előadók között pedig többek között ott lesz a Bosch alelnöke, dr. Szászi István, a Knorr Bremse kutatás-fejlesztési igazgatója, Frank Péter, a T-Systems vezérigazgatója, Kaszás Zoltán vagy a Cisco rendszerszakértője, Tóth Levente.

És ez csak a május 24-ei program volt. Mutatjuk, mire számíthatsz május 25-én.

A logisztikai és közlekedésfejlesztési konferencia délelőtt 10 óra 15-kor kezdődik. Ahol a köszöntőt követően Martin Koubek, a Hyundai Merchant Marine közép-európai igazgatója tart előadást a tengeri logisztikáról. Őt követi Lévai Péter, a GYSEV Cargo üzletfejlesztési menedzsere, aki a vasúti logisztikáról beszél. Majd a légi szállítmányozáson a sor. A téma aktualitásairól Benkő Attila, a Hévíz Balaton Airport igazgatója tart előadást.

A kávészünet után, a délutáni “felvonásban” aztán szó lesz a hulladék energetikai célú feldolgozásáról, az űrlogisztika jövőképéről, beszélgetünk a szakértőink segítségével a logisztika és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról, valamint Afrikról, a kenyai logisztika helyzetéről. Zárszóként pedig Firbás György, a ZVF projektvezetője tart előadást “Zalavízió – Posztmodern gondolatok a környékünkről” címmel.

Kíváncsi lennél a további részletekre is? Tekintsd át itt a teljes programkínálatot!

 

A fotón a 2017-es eseményünk egyik programja.

További érdekes hírek

Vadászgép és luxussportautó egyben

Aston Martin Volante Vision Concept.

Ma még talán csak egy koncepció, de most is sok eszközt használunk a hétköznapok során, melyek nem oly régen még ugyanígy csak a fantázia birodalmában léteztek. 

Tovább...

Teljesen elektromos repülő motor

Talán csak fikciónak tűnik, pedig már valóság.

Dubaiban a rendőrség már tesztüzemben próbál egy teljesen elektromos, repülni képes motort.

A járművet a kaliforniai székhelyű Hoversurf (https://www.hoversurf.com) gyártotta és egyenlőre kizárólagosan a dubai rendőrség részére bocsátott rendelkezésre egy tesztpéldányt.

Tovább...

Milyen volt tavaly a MOBIL és milyen lesz az idén?

Biztosan hallottál róla, hogy 40 milliárd forintból épül Zalaegerszegen egy járműipari tesztpálya. Egyebek mellett ehhez és a város adottságainak köszönhetően létrejött logisztikai központhoz kapcsolódó témák köré szervezzük az idén is a MOBIL-t. De számos beszélgetés témája lesz az 5G adatátvitel is. Ugyanis Zalaegerszeg az a város, ahol tesztelni fogják ezt az új technológiát. Szóval erről és rengeteg, sokakat érintő járműipari és logisztikai témáról lesz szó a 2018-as kiállításon és a konferenciákon is. De nézzük, mi volt tavaly.

Tovább...

III. MOBIL Zalaegerszeg

Ez történt a két nap alatt – Rövid, összefoglaló kisfilm a rendezvény eseményeiről!

Mindenkinek szeretettel ajánljuk a filmet, aki ott volt, bárki feltűnhet!

Jövőre – még több programmal, még több attrakcióval, még több tesztautóval – folytatjuk.
IV. MOBIL Zalaegerszeg: 2020. május!
Zala ZONE Járműipari Tesztpálya

Tovább...

MOBIL Zalaegerszeg és a delaware Hungary

Nálunk járt Vannina Ickx és a piros versenyautó.
Újabb kisfilm, mely a III. MOBIL Zalaegerszegen készült.

Tovább...