A logisztika területén dolgozol? Ezek az előadások téged is érdekelhetnek

Nézzük meg egy kicsit jobban, milyen előadások lesznek a MOBIL második napján, a logisztikai és közlekedésfejlesztési konferencián.

Arról már írtunk, hogy a csütörtöki programban a járműipar és a infokommunikációs témák játsszák a fő szerepet. És azt is közöltük, hogy milyen neves előadók érkeznek hozzánk. De arról még kevés szó esett, hogy milyen prezentációk hangzanak el a logisztika témakörében. A pénteki nap, május 25-e például Martin Koubeknek, a Hyundai Mechant Marine igazgatójának előadásával indul. Aki a tengeri szállítmányozásról fog beszélni – angolul, de lesz tolmács. A második prezentáció a légi logisztikáról szól majd. A fejlesztési és cargo tervekről beszél Benkő Attila, a Hévíz Balaton Airport igazgatója. Majd a délelőtt zárásaként a reverz-logisztikáról lesz szó. Nagy Zoltán, a 3B Hungária ügyvezető igazgatója a hulladék energetikai célú feldolgozásáról fog beszélni. A centrális és lokális lehetőségeket is taglalja, illetve a költségek tekintetében beszél majd a logisztikai lehetőségekről is.

Kis pihenő után egy különösen extra témával kezdünk. Az űrlogisztikáról fog beszélni Armócz István, a Space Generation Advisory Conciltől.

Nem maradhat ki a témák közül az AI sem.

A logisztika és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról Frank Meyers, a Licquid Solution alapító-tulajdonosa tart előadást. Ezt követően az afrikai, egészen pontosan kenyai logisztika helyzetéről beszél Csiky-Mészáros Ádám, aki a Budapesti Műszaki Egyetemről érkezik. Záró előadásként pedig a zalaegerszegi és környékbeli fejlődési lehetőségekről lesz szó. A prezentáció címe: “Zalavízió”.

Kíváncsi lennél valamelyik szakmai előadásra?

Ne felejts el regisztrálni! Ha ezt tennéd, ide kell kattintani.

 

További érdekes hírek

Melyek, az autóipari fejlesztések irányvonalai?

Érdekel, hogy melyek az autóipari fejlesztések irányvonalai?
Érdekel, hogy mit hozhat a jövő?
A videóban Cseri József – a BMW Autófókusz ügyvezető igazgatója, A III. MOBIL Zalaegerszeg autóipari szakértője – válaszol!

3. rész.

Tovább...

A térség Szilícium-völgye lesz Zalaegerszeg?

Az utóbbi pár évben rengeteg minden történt Zalaegerszegen. Kicsit visszatekintettünk az egy évvel ezelőtti hírekre. “Visszalapoztunk”, mit írtak az egyes médiumok az első MOBIL kapcsán, és azt is megnéztük, mi minden várható az idén, miért lehet Zalaegerszeg a térség Szilicium-völgye.

Tovább...

Mi az a Mesterséges Intelligencia?

Mi az a Mesterséges Intelligencia?
Mit várhatunk tőle?
Válaszol dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese!
5. rész

Tovább...

Fejlesztési tárgyalások a járműipari tesztpályán

FEJLESZTÉSI TÁRGYALÁSOK A TESZTPÁLYÁN
Vasárnap Zalaegerszegen, az épülő járműipari tesztpályán tárgyalt az újabb fejlesztési lehetőségekről Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója, Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem leköszönt rektora (2010-2018), Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Balaicz Zoltán polgármester, és Dr. Háry András, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. igazgatója. Március 21-én újabb fontos zalaegerszegi gazdaságfejlesztési bejelentésre fog sor kerülni.

Tovább...

Megoldották az elektromos járművek akkumulátorainak egyik fontos problémáját?

A szilárdtest-akkumulátor

Lehet, hogy – a Toyota, a Hyundai, a Fisker, és a BMW gyárakat megelőzve – egy kínai cég oldja meg az elektromos járművekhez és egyéb eszközökhöz költséghatékony sorozatgyártásban előállítható szilárdtest akkumulátorok kérdését? 

Tovább...