Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Mesterséges Intelligencia Koalíció – egy újabb kapcsolódási pont, mely által Magyarország és Zalaegerszeg felkerül a legfejlettebb technológiák világtérképére

Az októberben – Balatonfüreden – megalakult MI Koalíció, mintegy 70 magyar és nemzetközi céget, egyetemet, tudományos műhelyt, szakmai- és közigazgatási szervezetet magába foglaló tömörülés.
Célja, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön, fontos tagjává válva a nemzetközi mesterséges intelligencia közösségnek.
A Koalíció elnöke – a MOBIL Zalaegerszeg egyik szakmai partnere Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója.
A Kolaició működését a Digitális Jólét Program (djp) biztosítja.
A rendezvényen prof. dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter elmondta, hogy a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia által generált kihívásokra, platformot teremtve a területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.

A miniszter arról is beszélt, hogy napjainkban zajlik a 4. Ipari Forradalom, melyet intelligens, döntésképes robotok jellemeznek.

A ZalaZone (zalaegerszegi járműipari tesztpálya) által a programnak Zalaegerszeg is szerves része lesz.

A Mesterséges Intelligencia Koalíción belül hamarosan munkacsoportokat hoznak létre, a következő hónapokban pedig “valódi szakmai pezsgés” jellemzi majd a munkát – fogalmazott Jakab Roland, a koalíció elnöke.

Ha többet szeretnél tudni a mesterséges intelligencia aktualitásairól, akkor gyere el a III. MOBIL Zalaegerszeg rendezvényeire, mellyel kapcsolatban hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk.

III. MOBIL Zalaegerszeg: 2019. tavasz.

További érdekes hírek

A MOBIL Zalaegerszeg csapata a Tesztpályán forgatott.

Kattints a videóért!

III. MOBIL Zalaegerszeg: 2019. május 24-25.
Zala ZONE Zalaegerszegi Tesztpálya

Tovább...

Hozd el a családot is a MOBIL-ra!

Sokaknak úgy tűnhet, hogy a MOBIL Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás egy szakmai esemény, és kizárólag szakmai céllal lehet kilátogatni az eseményre. Ez nem így van, ugyanis attól még, hogy nem a járműipar vagy a logisztika területén dolgozol, jól érezheted magadat. Főleg, ha nyitott vagy az újdonságokra. Ha például elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet elektromos autót vezetni, a MOBIL-on kipróbálhatod.

Tovább...

Melyek, az autóipari fejlesztések irányvonalai?

Érdekel, hogy melyek az autóipari fejlesztések irányvonalai?
Érdekel, hogy mit hozhat a jövő?
A videóban Cseri József – a BMW Autófókusz ügyvezető igazgatója, A III. MOBIL Zalaegerszeg autóipari szakértője – válaszol!

6. rész.

Tovább...

Milyen volt tavaly a MOBIL és milyen lesz az idén?

Biztosan hallottál róla, hogy 40 milliárd forintból épül Zalaegerszegen egy járműipari tesztpálya. Egyebek mellett ehhez és a város adottságainak köszönhetően létrejött logisztikai központhoz kapcsolódó témák köré szervezzük az idén is a MOBIL-t. De számos beszélgetés témája lesz az 5G adatátvitel is. Ugyanis Zalaegerszeg az a város, ahol tesztelni fogják ezt az új technológiát. Szóval erről és rengeteg, sokakat érintő járműipari és logisztikai témáról lesz szó a 2018-as kiállításon és a konferenciákon is. De nézzük, mi volt tavaly.

Tovább...

Mi az a Mesterséges Intelligencia?

Mi az a Mesterséges Intelligencia?
Mit várhatunk tőle?
Válaszol dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese!
6. rész

Tovább...