Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Mesterséges Intelligencia Koalíció – egy újabb kapcsolódási pont, mely által Magyarország és Zalaegerszeg felkerül a legfejlettebb technológiák világtérképére

Az októberben – Balatonfüreden – megalakult MI Koalíció, mintegy 70 magyar és nemzetközi céget, egyetemet, tudományos műhelyt, szakmai- és közigazgatási szervezetet magába foglaló tömörülés.
Célja, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön, fontos tagjává válva a nemzetközi mesterséges intelligencia közösségnek.
A Koalíció elnöke – a MOBIL Zalaegerszeg egyik szakmai partnere Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója.
A Kolaició működését a Digitális Jólét Program (djp) biztosítja.
A rendezvényen prof. dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter elmondta, hogy a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia által generált kihívásokra, platformot teremtve a területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.

A miniszter arról is beszélt, hogy napjainkban zajlik a 4. Ipari Forradalom, melyet intelligens, döntésképes robotok jellemeznek.

A ZalaZone (zalaegerszegi járműipari tesztpálya) által a programnak Zalaegerszeg is szerves része lesz.

A Mesterséges Intelligencia Koalíción belül hamarosan munkacsoportokat hoznak létre, a következő hónapokban pedig “valódi szakmai pezsgés” jellemzi majd a munkát – fogalmazott Jakab Roland, a koalíció elnöke.

Ha többet szeretnél tudni a mesterséges intelligencia aktualitásairól, akkor gyere el a III. MOBIL Zalaegerszeg rendezvényeire, mellyel kapcsolatban hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk.

III. MOBIL Zalaegerszeg: 2019. tavasz.

További érdekes hírek

Melyek, az autóipari fejlesztések irányvonalai?

Érdekel, hogy melyek az autóipari fejlesztések irányvonalai?
Érdekel, hogy mit hozhat a jövő?
A videóban Cseri József – a BMW Autófókusz ügyvezető igazgatója, A III. MOBIL Zalaegerszeg autóipari szakértője – válaszol!

6. rész.

Tovább...

Miért érdemes elmennem az idei Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállításra?

Például azért, mert a szegmensen belül olyan meghatározó eseménnyé vált a MOBIL, amin kötelező megjelennie a járműiparban és a logisztikában dolgozóknak és tanulóknak. A rendezvényen várhatóan legalább 70 kiállító lesz jelen, akik gyakorlatilag teljesen elfoglalják a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok minden szabad pontját.

Tovább...

Industrial IoT, a III. MOBIL Zalaegerszeg szakmai konferenciáján

Tudtad, hogy a MOBIL Zalaegerszeg egyik szakmai partnere az S&T Consulting Hungary, az Ipar 4.0 kulcs technológiái, az industrial IoT, a gyár és robotszimuláció, valamint a kiterjesztett valóság egyik vezető iparági szereplője?

És azt tudtad, hogy a vállalat által kínált megoldásokat olyan nemzetközi vállalatok alkalmazzák, mint pl. a Bosch, a Continental vagy éppen az Audi?

Tovább...

III. MOBIL Zalaegerszeg

Ez történt a két nap alatt – Rövid, összefoglaló kisfilm a rendezvény eseményeiről!

Mindenkinek szeretettel ajánljuk a filmet, aki ott volt, bárki feltűnhet!

Jövőre – még több programmal, még több attrakcióval, még több tesztautóval – folytatjuk.
IV. MOBIL Zalaegerszeg: 2020. május!
Zala ZONE Járműipari Tesztpálya

Tovább...

Mi az a Mesterséges Intelligencia?

Mi az a Mesterséges Intelligencia?
Mit várhatunk tőle?
Válaszol dr. Németh István, az ELTE SEK rektorhelyettese!
3. rész

Tovább...