Polgármesteri Köszöntő

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként nagy tisztelettel és sok szeretettel köszöntöm a IV. MOBILJárműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia valamennyi leendő látogatóját.

Városunkban 2017-ben elkezdődött a 250 hektáros területen, 42 milliárd forintos beruházással megvalósuló járműipari tesztpálya kialakítása. Az európai szinten is egyedülálló, a hagyományos mellett már az elektromos, illetve az önvezető gépjárművekhez kapcsolódó teszteléseket, kutatás-fejlesztést és innovációt is lehetővé tevő létesítmény az autógyártóknak és beszállítóknak egyedülálló lehetőséget jelent majd. E nagyszabású kiállítás-és konferencia segítségével bepillantást nyerhetünk a járműipar fejlődésének legújabb trendjeibe, és nagy örömömre szolgál, hogy Zalaegerszeg polgármestereként a Zala ZONE Járműipari Tesztpályán köszönthetem az iparág jeles képviselőit.

Emellett a Modern Városok Program részeként logisztikai központ és konténerterminál létesül Zalaegerszegen. Az európai távolságokat alapul véve, Zalaegerszeghez közel van a koperi nemzetközi tengeri kikötő, ahonnan közvetlenül a városhoz vezet a nemzetközi vasúti korridor, sőt, pont itt ágazik ketté. Közel van a megyeszékhelyhez a következő években 6,6 milliárd forintos beruházással továbbfejlesztésre kerülő sármelléki nemzetközi repülőtér is, ahova a városból kétszer kétsávos gyorsforgalmi út vezet majd az M7-es autópályával való összeköttetés jóvoltából, hiszen Zala megye történetének legnagyobb beruházásaként, 170 milliárd forintos keret felhasználásával elkezdődött az M76os gyorsforgalmi okosút építése. Hosszú távon megépül majd a Zalaegerszeg és az M9es gyorsforgalmi út is, ez Ausztria és Németország felé jelent kapcsolatot. E tényezők alapján Zalaegerszeg tökéletes helyszíne lesz a logisztikai központnak és konténerterminálnak.

Ezen fejlesztésekhez kapcsolódva szervezzük meg Zalaegerszegen immáron negyedik alkalommal az országos járműipari és logisztikai konferenciát, bízunk benne, hogy olyan újdonságokra, trendekre és fejlesztési elképzelésekre tudunk rávilágítani a szakmai előadások, valamint a bemutatkozó vállalatok kapcsán, amelyek tovább erősítik a modern iparágakat!

Szeretettel várunk minden előadót, kiállítót, és érdeklődőt!

Balaicz Zoltán
polgármester